Landschap met water en bomen

Vaste hardlooproutes in de gemeente Emmen

13 maart 2024
Algemeen nieuws

Zondag 7 januari opende wethouder Pascal Schrik officieel de nieuwe vaste hardlooproutes in de gemeente Emmen. Schoonebeek had de primeur, waarbij aansluitend de 4 Mijl-route werd gelopen door ongeveer 100 hardlopers.

8 hardlooproutes

Er zijn in de gemeente Emmen acht vaste hardlooproutes beschikbaar. Die zijn te vinden in Schoonebeek, Klazienaveen en Parc Sandur. Elke kern kent drie routes: 21 km, 10 km en 4 mijl (Parc Sandur alleen 10 km en 4 mijl). Hardlopers van alle niveaus zijn welkom!

Samenwerking

De Loopgroep Schoonebeek, de Loopgroep Klazienaveen en de Sperwers uit Emmen hebben samen met het Recreatieschap Drenthe en de gemeente de hardlooproutes uitgewerkt. De routes zijn voorzien van aanwijzingsbordjes, waarbij elke afstand haar eigen kleur heeft (respectievelijk rood, groen en blauw). Om de kilometer staat een bord waarop de kilometers af te lezen zijn. Er staan informatieborden met de overzichtskaarten van de routes bij ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek, naast sporthal de Zon in Klazienaveen en bij de rotonde naar Parc Sandur. 

Groen is de 4 mijl-route
Blauw is de 10 km-route
Rood is de 21km-route

Hardlooproutes

Contact

Heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar actief@emmen.nl. Vermeld de locatie van jouw dorp of wijk. Dan kunnen we jouw vraag snel beantwoorden.

Wil je ons volgen?

De meeste buurtsport- en cultuurcoaches gebruiken Facebook en Instagram om activiteiten in dorpen en wijken te delen. Ben je benieuwd naar activiteiten? Volg dan de buurtsportcoaches en de Brede School in jouw dorp of wijk.