Voetballend jongetje tijdens brede school activiteit

Sportinventarisatie buurtsportcoaches

In het najaar van 2023 hebben de buurtsportcoaches de sportinventarisatie afgenomen bij alle leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8. Met deze sportinventarisatie wordt in kaart gebracht hoe het gesteld is met sportdeelname bij verenigingen en de zwemvaardigheid van basisschoolleerlingen uit de gemeente Emmen. 

Meeste in verenigingsverband

Uit deze sportinventarisatie is geleken dat 72,2% van de leerlingen beweegt in verenigingsverband, waarbij de populairste sporten voetbal(25%), gymnastiek(21%), dansen(9%), paardrijden(9%) en handbal(7%) zijn. De wijken Angelslo, Bargeres, Emmermeer, Rietlanden en het dorp Klazienaveen vormen de top 5 waarbij leerlingen het minst in verenigingsverband bewegen.

Zwemdiploma

Ook blijkt uit deze sportinventarisatie dat 88,4% van de leerlingen in het bezit is van minimaal zwemdiploma A. Meer dan de helft van deze leerlingen is in het bezit van diploma A&B(45,1%) en 29,6% heeft een C-diploma. Van de leerlingen die aangeven geen zwemdiploma te hebben, heeft 2,5% wel zwemles. 

Contact

Heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar actief@emmen.nl. Vermeld de locatie van jouw dorp of wijk. Dan kunnen we jouw vraag snel beantwoorden.

Wil je ons volgen?

De meeste buurtsport- en cultuurcoaches gebruiken Facebook en Instagram om activiteiten in dorpen en wijken te delen. Ben je benieuwd naar activiteiten? Volg dan de buurtsportcoaches en de Brede School in jouw dorp of wijk.