Landschap met water en bomen

Sporters Ruben Ellerman en Elly Mensen gehuldigd

06 december 2023
Algemeen nieuws

In november heeft wethouder Pascal Schrik twee sporters gehuldigd. Op donderdag 23 november de 12-jarige Ruben Ellermann uit Emmer-Compascuum en op 29 november de 52-jarige Elly Mensen. Ruben is actief in de paardensport en Elly in het sjoelen. Zij wonnen meerdere keren (internationale) prijzen bij kampioenschappen.

Ruben Ellerman

Hij won op 24 augustus 2023 het noordelijk kampioenschap Eventing Paardensport in Norg met zijn pony Cantos. Ruben heeft een passie voor de paardensport en heeft al meer prijzen gewonnen. Zo is hij onder andere in totaal vier keer Drents Kampioen geweest. Hij komt uit voor de Runderuiters in Emmer-Compascuum. Op jonge leeftijd (6 jaar) is Ruben gestart met paardrijden. Hij traint hij elke dag en heeft veel voor de paardensport over. Sommige wedstrijden zijn niet in de buurt. Dat betekent een lange afstand rijden met ook wel eens een overnachting erbij. Zijn moeder gaat overal mee naartoe en begeleidt hem.

Elly Mensen

Ook Elly Mensen heeft een passie voor de sport, namelijk de sjoelsport. Zij heeft aan wereldkampioenschappen, interlands en Nederlandse kampioenschappen meegedaan en heeft meerdere keren gewonnen. Haar sjoelcarrière begon op 9-jarige leeftijd. Elly komt uit voor de Brikkenmikkers in Klazienaveen. Voor het sjoelen zijn een goede techniek en concentratie  nodig. Samen met haar broer heeft Elly Mensen een trainingsprogramma opgesteld en is ze de enige trainer in Nederland. Ze maakt brochures en houdt lezingen waarmee ze sporters uit andere takken van sport volop weet te boeien.

Contact

Heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar actief@emmen.nl. Vermeld de locatie van jouw dorp of wijk. Dan kunnen we jouw vraag snel beantwoorden.

Wil je ons volgen?

De meeste buurtsport- en cultuurcoaches gebruiken Facebook en Instagram om activiteiten in dorpen en wijken te delen. Ben je benieuwd naar activiteiten? Volg dan de buurtsportcoaches en de Brede School in jouw dorp of wijk.