Kinderen voetballen bij de spelcontainer in Emmermeer

Life Goals

Life Goals Emmen brengt kwetsbare inwoners van de gemeente Emmen in beweging. We richten ons op dak- en thuislozen, mensen met een psychische kwetsbaarheid, mensen met verslavingsproblematiek en langdurig werklozen. We helpen ze weer aansluiting te vinden in de maatschappij. 

Dit doen wij door wekelijkse sportmomenten te organiseren en de deelnemers zo letterlijk ‘in beweging te zetten’. We breiden zo het sportaanbod uit voor mensen die geen toegang hebben tot het reguliere sportaanbod.

Life Goals Emmen is ontstaan door de samenwerking van de verschillende partijen in het Lokaal Sportakkoord ‘Sportakkoord Emmen Beweegt’. De wens is om de bestaande groep uit te breiden met meer zorgpartijen uit de gemeente Emmen zodat meer deelnemers mee kunnen doen met de verschillende sportmomenten.

Het sportaanbod wordt gerealiseerd door Maatschappelijke Sportcoaches die op verschillende plekken in gemeente Emmen deelnemers begeleid bij de wekelijkse sportactiviteiten. 

De Buurtsportcoaches van de gemeente Emmen zijn geschoold tot Maatschappelijke Sportcoach net als een Projectleider van FC Emmen Naoberschap.

Samenwerkingspartijen

FC Emmen Naoberschapexterne-link-icoon, de Beweegserviceexterne-link-icoon, Wenderexterne-link-icoon, Cosisexterne-link-icoon, Leger des Heilsexterne-link-icoon, Sednaexterne-link-icoon en gemeente Emmenexterne-link-icoon

Contact

Stefan Sanders
s.sanders@emmen.nl

Over Stichting Life Goals Nederland

Life Goals Emmen is onderdeel van het Stichting Life Goals Nederland netwerk. Stichting Life Goals Nederland werkt met lokale Life Goals gemeenten die in hun omgeving sportprogramma’s voor kwetsbare mensen aanbieden.

Sportmomenten

DagLocatieTijdCoachActiviteit
WoensdagSporthal Calthornerbrink, Bargeres17:30-19:00 uurJohnVoetbal
DonderdagGymzaal Laan van het Kinholt 325, Emmen15:45-16:45 uurMennartSport- en spel
Vrijdag:Gymzaal Laan van het Kinholt 325, Emmen09:00-10:00 uurNoaFitness/
krachttraining

Contact

Heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar actief@emmen.nl. Vermeld de locatie van jouw dorp of wijk. Dan kunnen we jouw vraag snel beantwoorden.

Wil je ons volgen?

De meeste buurtsport- en cultuurcoaches gebruiken Facebook en Instagram om activiteiten in dorpen en wijken te delen. Ben je benieuwd naar activiteiten? Volg dan de buurtsportcoaches en de Brede School in jouw dorp of wijk.