Gehandicapten Sport Club

Gehandicapten Sport Club

Inleiding

GSC Emmen

 

Iedereen kan sporten!

 

Sporten is gezond. Zowel fysiek als sociaal. We kennen dit verhaal inmiddels allemaal. Maar sporten is ook leuk. Juist daarom doen ook zoveel mensen op een of andere manier aan een bepaalde sport. Zeker ook in deze moeilijke tijd is het belangrijk om in beweging te blijven. Maar niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om te sporten. Wat als je “minder fit” en/of fysiek beperkt bent of een handicap hebt?

 

Sporten met een beperking

Kan ik ook sporten? Is dat wel iets voor mij? Misschien ben je zelf een persoon of ken je iemand met een beperking en is het “aangepast” sporten allemaal onbekend en misschien ongemakkelijk. Wat zijn mijn mogelijkheden? Meer dan je in eerste instantie zal denken! Of je nu oud of jong bent, slecht ter been of volledig in een rolstoel door het leven gaat, wij geloven dat er voor ieder een sport is die hij of zij kan beoefenen. Het is slechts een kwestie van kijken naar jouw mogelijkheden, proberen en kijken wat er bij jou past.

Aanbod

Nationale Sportweek

Tijdens de Nationale Sportweek zullen de trainingen van de diverse afdelingen van de Gehandicapten Sportclub (GSC) Emmen open staan voor iedereen met belangstelling voor het “aangepast” sporten. Sporten is beleven. Kom dus geheel vrijblijvend kijken en/of deelnemen bij een van onze sporten. Wellicht vind je een sport die bij jou past!

 

De sporten zijn:

-          Atletiek (19 en 26 september van 9:00-11:00)

-          Elektrisch rolstoelhockey (19 en 26 september van 14:15-16:30)

-          Handbiken en wheelen (19 en 26 september van 9:00-11:00)

-          Racerunning (19 en 26 september van 10:00-11:00)

-          Zwemmen voor mensen met een fysieke beperking (24 september van 20:00-21:00)

 

Tijdens deze trainingen zullen we tijd en ruimte vrijmaken voor geïnteresseerden om kennis te maken met en deel te nemen aan (een van) de sporten. Geïnteresseerd? Kijk dan op https://gscemmen.nl voor meer informatie over de sporten die je bij ons kunt beoefenen.

 

In verband met beschikbaarheid en coronamaatregelen gelieve van tevoren weten of je wilt komen kijken en/of eventueel mee wilt doen. Dan kunnen onze trainers hier alvast rekening mee houden en kunnen we alvast materiaal klaarzetten. Opgeven kan via de site https://gscemmen.nl/contact/

Contact